Виховний захід із здобувачами освіти :«Традиції святкування Різдва в Україні та країнах Європи»

 



20 грудня 2023 р. вихователь гуртожитку ДНЗ УЦПТО Соколівська О. А. провела виховний захід із здобувачами освіти «Традиції святкування Різдва в Україні та країнах Європи».

          Вихователь ознайомила здобувачів освіти із історією виникнення Різдва Христового: відзначення язичницькими народами дня зимового сонцестояння, народження нового Сонця від богині Коляди, запалювання різдвяних свічок,які символізують перемогу світлих сил над темними, а ще – життєвий шлях, який кожен із нас обирає самостійно, зображення Ісуса в яслах поруч із деревцями та свійськими тваринами ( шопа або вертеп 13 ст.), різдвяна яскрава зірка (Меркурій), що привела волхвів до хліва, де народився Ісус, поява різдвяних подарунків у Стародавньому  Римі та прикрашання ялинки на Різдво (15ст), виконання однієї із найдавнішої колядки світу «Свята ніч, тиха ніч», автор якої є австрійський священик Йозеф Мор, композитор Франц Грубер.

        Після перегляду відео фільмів «Святкування Різдва в різних країнах світу», «Традиції святкування Різдва в Україні» здобувачі освіти, порівнюючи звичаї та обряди,  визначили, що є спільного  та відмінного у святкуванні Різдва Христового в країнах Європи та в Україні.

        Виховний захід закінчився колядками та подарунками.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Цікава та актуальна зустріч директорів

  Ужгородська філія Закарпатського обласного центру зайнятості   "Працевлаштування випускників центрів професійно технічної освіти, про...