Триває Тиждень професійно-технічної освіти у ДНЗ «Ужгородський центр ПТО»

 

Щодня відбуваються цікаві та змістовні події, проводяться різноманітні заходи. Викладач спецдисциплін Володимир Подгорецький продемонстрував інноваційний майстер - клас «Робота на стимуляторі» з використанням навчальної платформи ELECTUDE, що надало можливість усім присутнім ще раз переконатися у важливості запровадження в освітній процес сучасних інтерактивних методів та технологій.
В рамках роботи творчої майстерні електротехнічного напряму майстер виробничого навчання Артур Свид провів майстер - клас «Монтаж та підключення електроустановчих виробів». Акцентом цього заходу було донесення до учасників розуміння: якщо монтаж виконаний з дотриманням рекомендацій фахівців, вдумливо і без поспіху, обладнання послужить довго і надійно.
        Майстри Михайло Козак та Віталій Шуба провели для здобувачів освіти тематичну вікторину «Електрична енергія», яка викликала неабияке зацікавлення учасників, хоча питання були непростими та вимагали не лише пригадати вивчений на заняттях матеріал, а й використовувати свій життєвий досвід та виявляти кмітливість.
        Викладачка економічних дисциплін Кристина Потапова провела тренінг «Формування підприємницьких якостей», мета якого - сформувати поняття про якості, необхідні сучасному підприємцю; виявлення і розвиток таких якостей; сприяння саморозкриттю та самовдосконаленню особистості у підприємницькій діяльності. Мету тренінгу було успішно досягнуто.
        Майстер виробничого навчання Сергій Галишич показав роботу творчої майстерні напряму зварювання, продемонструвавши майстер-клас «Зварювання в ремонті колісних транспортних засобів». Цей захід зацікавив як здобувачів освіти з професії електрозварник ручного зварювання, так і майбутніх слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів.
        Викладач спецтехнології зварювання Микола Чижмар провів відкритий урок на тему «Технологічний вибір параметрів режиму при зварюванні металів та сплавів ручним дуговим зварюванням плавким покритим електродом». Урок отримав схвальні відгуки присутніх педагогічних працівників. Тема була вибрана вдало, що сприяло розкриттю можливостей викладача, мету уроку досягнуто.

        Викладачка спеціальних дисциплін, голова методичної комісії педагогічних працівників професій металообробки, педагог з великим досвідом Людмила Краус провела дуже цікаву тематичну вікторину «Метали в моєму житті та професії», де учасники дізнались цікаві та маловідомі факти про метали, згадали вивчене на уроках матеріалознавства, виробничого навчання та досвід, набутий у побуті та при проходженні виробничої практики на підприємствах.
Усі проведені заходи були ретельно підготовлені та продумані педагогічними працівниками, тематика була актуальною, завжди простежувався зв’язок з освітнім процесом та життєвим досвідом здобувачів освіти, акценти робились на розвиток в них критичного мислення та творчого розвитку.











Немає коментарів:

Дописати коментар

День читання книги

  Читати - це найдешевше  та найкорисніше  задоволення на землі Григір Тютюнник  6 вересня щороку відзначають День читання книги. Сьогодні у...