День читання книги

 

Читати - це найдешевше 
та найкорисніше 
задоволення на землі

Григір Тютюнник
 6 вересня щороку відзначають День читання книги. Сьогодні у всіх з'являється чудова можливість виділити трохи часу, щоб надолужити втрачене зі свого списку для читання, тобто, почитати. Це свято, безумовно, присвячене одному з найулюбленіших та найкорисніших занять людства.
    
    Читання книги є не просто способом провести час, це двері у світ знань, фантазії та саморозвитку.
     
    Цей день закликає людей читати книжки та поширювати любов до читання. Мета цього дня - спонукати людей більше читати та сприяти формуванню культури читання. Кожна книга має значення.
Читання знижує стрес на 68 відсотків. Читаючи всього 20 хвилин на день, ви зможете прочитати 1,8 мільйона слів за рік. При середньому значенні 500 слів на сторінку це означає, що за рік ви прочитаєте 3 600 сторінок. Це 12 книг по 300 сторінок кожна. Читання - це найшвидший спосіб поповнення словникового запасу.
   
     
Приєднуйтесь сьогодні до всіх, хто святкує, і проведіть день якнайбільше читаючи. Завітайте до бібліотеки ДНЗ УЦПТО, де можна знайти багато цікавих творів.  
   

     Нехай цей день стане натхненням для того, щоб відкрити нову книгу та поринути у дивовижний світ літератури.




Соняхи пам'яті

 


Під Іловайськом, в «коридорі» всіх поклали…
Хто був поранений, добили, мов шмаття,
Була домовленість, «зелений» їм давали,
А потім кров’ю вмилась матінка-земля…

Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та тим, хто захищає державу, присвячено бібліотечний захід «Соняхи пам’яті».

Цьогоріч минає 10 років від дня Іловайської трагедії – події, що стала символом незламності українського духу та героїзму наших захисників, які, опинившись в оточенні, продемонстрували неймовірну мужність і відданість Батьківщині. У серпні 2014 року під містом Іловайськ відбулася одна з найважливіших битв для української армії у війні на Донбасі. Бої тривали майже цілий місяць – з 6 по 29 серпня – і увійшли в історію під назвою «Іловайський котел». У цей час там саме поспіли соняхи, але їх урожай так і не зібрали у 2014 році, адже в цих соняхах, зокрема, тривали бої й залишилися загиблі українські захисники. Тому сонях - символ скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами.

        Присутні ознайомились із подіями Іловайської трагедії, переглянули книжкову виставку-пам'ять «Ваш подвиг у наших серцях» (Іловайськ - 2014: вічна слава і пам'ять героям), вшанували пам'ять про героїв хвилиною мовчання та переглянули фільм «Іловайськ: це був просто тир, в якому ми були мішенями».
        Схилімо голови і вшануємо пам'ять наших героїв, які загинули в зоні АТО/ООС за мирне небо над нами, за дитячий сміх, за нашу свободу.
        Пам'ятаймо наших Героїв кожної миті, кожної
хвилини, кожного дня!



«З історії незакінченої війни» – національний тиждень читання нонфік-літератури

 

Український інститут книги оголосив Національний тиждень читання нонфіку, який відбудеться вперше і триватиме з 2 по 8 вересня 2024року. Він збігається з першим тижнем навчання. Знати більше, дізнаватися нове, ділитися новими знаннями з іншими, занурюватися в світ науки, історії, літератури чи мистецтва можна завдяки нонфікш -літературі.

Книгозбірня ДНЗ УЦПТО традиційно долучилася до Національного тижня читання #тижденьЧитання2024#читайНонфік #бінгоНонфік. У читальній залі бібліотеки організувано книжкову виставку під назвою «З історії незакінченої війни». Саме ці слова Юрія Шевельова, видатного мовознавця, літературного критика, автора блискучих мемуарів про українське ХХ століття є гаслом тижня нонфіку.
    Запрошуємо всіх бажаючих до знайомства з новими книгами про сучасну російську-українську війну. Війну, що триває. Це історія України, що пишеться сьогодні…


День читання книги

  Читати - це найдешевше  та найкорисніше  задоволення на землі Григір Тютюнник  6 вересня щороку відзначають День читання книги. Сьогодні у...