Соняхи пам'яті

 


Під Іловайськом, в «коридорі» всіх поклали…
Хто був поранений, добили, мов шмаття,
Була домовленість, «зелений» їм давали,
А потім кров’ю вмилась матінка-земля…

Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та тим, хто захищає державу, присвячено бібліотечний захід «Соняхи пам’яті».

Цьогоріч минає 10 років від дня Іловайської трагедії – події, що стала символом незламності українського духу та героїзму наших захисників, які, опинившись в оточенні, продемонстрували неймовірну мужність і відданість Батьківщині. У серпні 2014 року під містом Іловайськ відбулася одна з найважливіших битв для української армії у війні на Донбасі. Бої тривали майже цілий місяць – з 6 по 29 серпня – і увійшли в історію під назвою «Іловайський котел». У цей час там саме поспіли соняхи, але їх урожай так і не зібрали у 2014 році, адже в цих соняхах, зокрема, тривали бої й залишилися загиблі українські захисники. Тому сонях - символ скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами.

        Присутні ознайомились із подіями Іловайської трагедії, переглянули книжкову виставку-пам'ять «Ваш подвиг у наших серцях» (Іловайськ - 2014: вічна слава і пам'ять героям), вшанували пам'ять про героїв хвилиною мовчання та переглянули фільм «Іловайськ: це був просто тир, в якому ми були мішенями».
        Схилімо голови і вшануємо пам'ять наших героїв, які загинули в зоні АТО/ООС за мирне небо над нами, за дитячий сміх, за нашу свободу.
        Пам'ятаймо наших Героїв кожної миті, кожної
хвилини, кожного дня!



Немає коментарів:

Дописати коментар

День читання книги

  Читати - це найдешевше  та найкорисніше  задоволення на землі Григір Тютюнник  6 вересня щороку відзначають День читання книги. Сьогодні у...