Військові гості в закладі.Цікава зустріч із захисниками.

 

26 квітня 2024 року до Державного навчального закладу «Ужгородський центр професійно-технічної освіти» завітали справжні герої – бійці 3-ї окремої штурмової бригади. Вони розповіли юнакам про свій бойовий досвід, про ідеали та цінності, які зараз боронять від підступного ворога наші мужні воїни.

​Військові відповіли на численні запитання здобувачів освіти і педагогів та закликали молодих людей ретельно вивчати військову справу, тренуватися, готувати себе фізично та морально до захисту України.
​Усі присутні висловили щиру подяку захисникам за їхню героїчну боротьбу з ворогом.





Місячник благоустрою території, в якому бере участь увесь колектив.​

 


Вже традиційно навесні природа прокидається, дерева та квіти розквітають, у Державному навчальному закладі «Ужгородський центр професійно-технічної освіти» проводиться місячник благоустрою території, в якому бере участь увесь колектив.​

​ 26 квітня 2024 року місячник завершився генеральним прибиранням подвір’я.
​Під час проведення місячника було упорядковано територію закладу освіти та прилеглу територію, пофарбовано лавки та паркани, оновлено квітник та встановлено нові клумби з квітами.
​Пророблена робота важлива для збереження чистоти довкілля, здоров’я учасників освітнього процесу та створення належного естетичного вигляду закладу освіти. Все це є невід’ємною частиною покращення освітнього середовища.
















Участь викладача закладу у онлайн-семінарі "Найкращі практики використання навчального посібника «Малярні та опоряджувальні роботи» для викладачів та майстрів виробничого навчання".

 

Спільно до успіху! 🌟
25.04.2024 р. викладачка професійно-теоретичної підготовки ДНЗ "Ужгородський центр ПТО" Тетяна Семйон взяла участь у корисному та змістовному онлайн-семінарі "Найкращі практики використання навчального посібника «Малярні та опоряджувальні роботи» для викладачів та майстрів виробничого навчання".
Цей захід був організований для закладів ЗП(ПТ)О на базі яких створено навчально-практичні центри «Снежка». Педагогічні працівники 13 закладів освіти з різних областей України поділилися своїм досвідом щодо ефективного використання навчального посібника в освітньому процесі.

Вітаємо Тетяну з активною участю та висловлюємо впевненість, що набуті знання та практичний досвід стануть у нагоді, щоб покращити процес навчання та підготувати наших здобувачів освіти до майбутніх викликів!




Книжкова виставка «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі»

 

Стогін Чорнобиля спогадом-болем

Не затихатиме в наших серцях, –

Пам’ять про жертви не згасне ніколи!

Їй пломеніти в прийдешніх віках!..

В. Пасічник

 

         26 квітня 1986 року… Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. Майже в центрі Європи сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною трагедією.

         Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, продовжує завдавати шкоди здоров'ю мільйонів українців і сьогодні.

З метою вшанування пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС, у читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО організовано книжкову виставку «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі». Книги і публікації , представлені на виставці, розповідають про перші хвилини й дні після вибуху енергоблоку, про мужність і силу духу героїв-ліквідаторів, кому волею долі судилося першими взятися за приборкання атомної стихії. Тут також експонуються твори українських письменників, які передають тривожну атмосферу 1986 року. Документи найрізноманітнішого спрямування розкривають соціологічні, політичні, морально-етичні аспекти цієї трагедії та її наслідків.

Пам‘ятаємо про подвиг героїв! Пам‘ятаємо усіх, хто постраждав від аварії на ЧАЕС.

 

Захоплюючі спортивні ігри з настільного тенісу




У ДНЗ «Ужгородський центр професійно-технічної освіти» 24 квітня пройшли захоплюючі спортивні ігри з настільного тенісу. У змаганнях взяли участь студенти І-ІІ курсів. В особистому заліку перемогу здобули:

🥇
Цуганич Іван (13 група)
🥈
Барибін Михайло (23 група)
🥉
Ман Михайло (13 група)
Змагання були успішно організовані та проведені під керівництвом керівника фізичного виховання Марини Безштанько та викладача фізичної культури Олени Пилипюк.
Вітаємо переможців та всіх учасників захоплюючих змагань!





Обирай професію - забезпеч своє майбутнє!



Профорієнтаційна робота у розпалі. Автор посту А.Гавій

 


З метою профорієнтації та більш розширеного ознайомлення здобувачів освіти з робітничими професіями, наш ліцей сьогодні відвідали представники ДНЗ “Ужгородський центр професійно-технічної освіти” майстер в/н Товт Й.І. та викладач англійської мови Петрунь В.В.

Гості знайомили учнів випускних класів із професіями, за якими здійснюється підготовка в ДНЗ УЦПТО, зокрема, говорили про важливість і затребуваність таких професій як зварник, автослюсар та електромонтажник.
Для зацікавлених і бажаючих ознайомитися більше з умовами вступу на навчання залишили профорієнтаційні буклети.
Ще більше можна дізнатися, перейшовши на сайт навчального закладу за посиланням: https://www.dnzucpto.com.ua/nashi-profesiyi






Засідання методичної секції викладачів української мови і літератури, зарубіжної літератури за темою «Продуктивний урок: орієнтир сучасного викладача на підвищення якості знань та результативності навчання здобувачів освіти».

 




23 квітня 2024 року в режимі онлайн проведено засідання методичної секції викладачів української мови і літератури, зарубіжної літератури за темою «Продуктивний урок: орієнтир сучасного викладача на підвищення якості знань та результативності навчання здобувачів освіти».

Куратор секції, методист НМЦ ПТО Ганна Демчишин, інформувала учасників методичного діалогу про шляхи підвищення ефективності уроків мовно-літературної освітньої галузі: освітні інновації, педагогічну творчість тощо. Також акцентувала увагу колег на способах розвитку «м’яких навичок» засобами текстів «нової природи» на уроках словесності, оскільки переорієнтація освіти на розвиток у здобувачів освіти «soft skills» 4К є ключовою ланкою успішності в їх майбутній професійній діяльності.
Викладачі-словесники ділилися власним досвідом роботи з упровадження сучасних педагогічних і цифрових технологій. Майстер-клас із використання навчального ресурсу Wordwall на уроках української мови і літератури продемонструвала Людмила Ленюський (ДНЗ «Мукачівський центр ПТО»), ефективність використання освітніх платформ «На Урок» та «Всеосвіта» – Ольга Лігоцька (КЗ «Берегівський ПЛСП» ЗОР).
Світлана Дуран, викладач ДНЗ «Ужгородський центр ПТО», розповіла про особливості організації освітнього процесу в умовах дистанційного навчання.
Досвід «Інтерактивні технології на етапах засвоєння знань, контролю та оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти на уроках зарубіжної літератури» презентувала викладач Марта Герич (КЗ «Перечинський професійний ліцей» ЗОР).
Куратор методичної секції надала інформацію про результати навчальних досягнень здобувачів освіти з української мови і літератури в ЗП(ПТ)О за І семестр у 2023/2024 навчальному році; участі у Всеукраїнських, Міжнародних мовно-літературних конкурсах та інтернет-олімпіадах; підготовку до Вступу – 2024, проведення національного мультипредметного тесту.
На завершення онлайн-засідання проведено з колегами тест «Здатність до командної роботи».
Сподіваємося, що досвід викладачів-словесників зацікавив учасників вебінару та знайде своє використання в їх практичній діяльності.




Виставка-заклик "Даремно часу ви не гайте - ось ці книги вибирайте!" та онлайн-вікторина до Всесвітнього дня книги та авторського права

  З нагоди Всесвітнього Дня книги та авторського права в бібліотеці ДНЗ УЦПТО організовано виставку-заклик "Даремно часу ви не гайте - ось ці книги вибирайте!", а також працівниками бібліотеки розроблено невеличку онлайн-вікторину.

    Щиро запрошуємо до участі. Бажаємо успіхів!



Читати – це модно!
Читати – це мудро!
Читайте вільно!
Читайте всюди!
    Сьогодні, коли без Інтернету та цифрових технологій важко уявити собі життя та роботу, здається, що книга відступає на другий план. Але це зовсім не так. Книга була і залишається незамінним супутником людини, її мовчазним радником, всезнаючим помічником, невичерпним джерелом мудрості. Варто взяти до уваги, що на думку британських учених, читання має таку ж користь для здоров'я, як і спорт. Виявляється, коли ми читаємо, розвивається наш інтелект і покращується фізичний та психічний стан. Науковці стверджують, що лише шість хвилин читання на день значно знижують рівень стресу, а людський мозок стимулює ті почуття, які відчувають і проживають герої книг. До речі, цього не можна сказати про перегляд телевізора і комп’ютерні ігри.



Тож завітайте в нашу книгозбірню та покращіть своє здоров’я і настрій!










Тренінги в рамках проведення різноманітних профорієнтаційних заходів, насамперед, Днів відкритих дверей

 





Якщо ви вдало оберете
професію і докладете до неї душу,
то щастя саме знайде вас
(Ч.Дарвін)

Вибір професії – один з найважливіших кроків у житті людини. Адже якщо займатимешся тим , що тебе цікавить, то це приноситиме тобі радість. Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвоника. Обираючи професію, намагаємось зважити всі «за» і «проти», тому від правильності цього вибору залежить те, як складеться подальше доросле життя.
Зробити правильний вибір допомагає проведення різноманітних профорієнтаційних заходів, насамперед, Днів відкритих дверей. Саме такий захід відбувся у Державному навчальному закладі «Ужгородський центр професійно-технічної освіти». Учні ЗЗСО ознайомилися з робітничими професіями під час проведення тренінгів, майстер- класів та екскурсій.
На тренінгах викладачі концентрували увагу учнів на основних чинниках, які потрібно враховувати при виборі професії.
Учні активно долучалися до участі у проведенні майстер- класів з різних професій.
За час, проведений у ДНЗ УЦПТО, учні шкіл багато цікавого дізналися про робітничі професії та переконалися, що професії, які здобувають у закладі освіти, є актуальними та затребуваними на сучасному ринку праці сьогодні та залишаться такими у майбутньому.











Цікава та актуальна зустріч директорів

  Ужгородська філія Закарпатського обласного центру зайнятості   "Працевлаштування випускників центрів професійно технічної освіти, про...