Цікава та актуальна зустріч директорів

 

🔰"Працевлаштування випускників центрів професійно технічної освіти, професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних!" - саме на таку тему днями була проведена трьохстороння зустріч в.о.директора Ужгородської філії Закарпатського ОЦЗ Йосифа КАЖМІРА з В.о.директором Державного навчального закладу "Ужгородський центр професійно-технічної освіти" Сергієм ТИМКО, в.о.заступника директора з НВР Крістіни ПОТАПОВОЇ а також з заступником директора ТОВ "ТСС Україна" Денисом РАЗУВАЄВИМ та HR менеджером Інною САЄНКО.
💼Спілкувались з приводу співпраці задля консолідації дій які допоможуть не тільки якісно навчати студентів відповідного навчального закладу але і перенавчати та підвищувати кваліфікацію зареєстрованих безробітних завдяки послугам які надає служба зайнятості що в свою чергу буде надавати можливість якісно працевлаштувати та забезпечити стабільною роботою на підприємстві.
🏢Керівник ДНЗ люб'язно провів екскурсією навчальним закладом та показав де здобувають учні професійно технічну освіту за що щиро дякуємо.
🎓Попереду досягнення спільних цілей - навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації і як результат - успішне працевлаштування!
💪Далі більше!
👍Далі краще!
🌐Наш сайт: https://dcz.gov.ua/
🌍Єдиний портал вакансій: https://jobportal.dcz.gov.ua/
✍️Online-підтримка в Telegram: https://t.me/DSZonline
👨‍💻Консультація у Facebook: https://www.facebook.com/zaniatist
👩‍💻Державна служба у Instagram: https://www.instagram.com/derzhavna_sluzhba_zainiatosti/
☎️ Безкоштовна гаряча лінія ДСЗ: 0 800 600 288
📞Гаряча лінія Ужгородської філії Закарпатського ОЦЗ: +380 44 244 9486



Бесіда з елементами тренінгу на тему: «Ментальне здоров’я. Ти як?»

 

Здоров’я - не все, але все без здоров’я – ніщо.

Давньогрецький філософ Сократ

 Класний керівник групи №20 Гузеєва М.М. провела бесіду з елементами тренінгу на тему: «Ментальне здоров’я. Ти як?». Під час бесіди учні висловлювали свої думки про здоров’я, цінність здорового способу життя, важливість формування у себе вмінь, навичок, спрямованих на збереження, зміцнення і розвиток ментального здоров’я.  Учні дізналися, як сприяти визначенню та усвідомленню факторів, що впливають на психічне здоров’я, створенню умов для формування  у себе позитивного ставлення до життя та власного здоров’я. 



 


Виховний захід до Дня вшанування пам’яті дітей, що загинули внаслідок збройної агресії Росії

 


6 червня 2024 року класний керівник Шуба Оксана Юріївна провела

в групі № 23 виховний захід до Дня вшанування пам’яті дітей, що

загинули внаслідок збройної агресії Росії.

Вона розповіла своїм вихованцям, що, поряд з тим, що росіяни

нищать наші міста, економіку, культуру, вбивають військових та мирне

населення. Від їх рук гинуть діти… Цифри жахають і продовжують

зростати. Адже, тільки за офіційними даними, з дня повномасштабного

вторгнення, загинуло 550, отримали поранення 1394, зникли безвісти

понад 2000 дітей. А 19 505 маленьких громадян України були примусово

депортовані на територію держави агресора.

Загинули діти різного віку, з різних куточків нашої держави, вони

ніколи не стануть дорослими, а їх мрії ніколи не здійсняться…

Цей пізнавальний відеолекторій продовжився спільним переглядом

відеоролика «Міжнародний день безневинних дітей…», що справило на

учнів неабияке враження. Цими відчуттями та емоціями вихованці

ділилися один з одним під час години спілкування.

На завершення, всі ознайомилися з презентацією, що її підготував

учень групи Боротко Нікіта.

Не забудемо жодну жертву, не пробачимо ворогові, бережемо світлу

пам'ять про кожну дитину!

Цікава зустріч

 


Ніколи не знаєш, що тебе чекає. Сьогодні, на зустрічі в центрі ГО "Неємія" ( публікації пізніше) зустрівся на перший погляд із звичною жіночкою, Лариса Лісогор. Але почувши аналітичну довідку про професійно - технічну освіту зрозумів, вона в "темі". Після зустрічі запросив у навчальний заклад..... Наполягла. В бесіді виявилось, що в розумінні проблем на всі 1000% і є головним спеціалістом Інституту стратегічних досліджень.... Приємно було, що скромна, миловидна жіночка такий потужний аналітик.... 5 годин промайнули як мить. Деякі моменти в навчальному закладі.









Година екологічних знань «Цінуй природу, бережи довкілля…»


 Жити щасливо й жити у злагоді

з Природою — одне й те ж…

Сенека
​5 червня Україна, як і весь світ, відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день є чудовою нагодою зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля. Це день, коли кожна людина може задуматися над тим, що може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши байдужість у собі.
​З нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища працівники бібліотеки ДНЗ УЦПТО провели годину екологічних знань «Цінуй природу, бережи довкілля…». Під час заходу присутні жваво обговорювали загрозливу екологічну ситуацію в Україні, проблеми, пов’язані з охороною навколишнього середовища та розповідали про свій особистий вклад в охорону природи. Також здобувачам освіти представлено книжково-ілюстративний екологічний фоторепортаж «Збережемо красу Землі», матеріали якого розкривають світ біологічного різноманіття флори та фауни нашої планети, про зв’язок людини з природою та екологічні проблеми у світі та в Україні.
​Пам’ятаймо, що лише разом ми зможемо зробити довкілля чистішим, адже наше майбутнє залежить саме від нас!



Новий випуск інформаційно-методичного збірника «Вісник» поповнено матеріалами з досвіду роботи нашого викладача професійно-теоретичної підготовки, Володимира Подгорецького.

Раді повідомити, що у новий випуск інформаційно-методичного збірника «Вісник» увійшли матеріали з досвіду роботи нашого викладача професійно-теоретичної підготовки, Володимира Подгорецького. Він ділиться своїми напрацюваннями щодо використання програмного забезпечення "LCMS ELECTUDE" — потужного інструменту для навчання здобувачів освіти професії слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. 🚗🔧
Детальніше читайте у збірнику!

Книги - найкращий подарунок бібліотеці!

 


Книга – найкращий подарунок. А коли вона подарована бібліотеці, де її прочитає не один десяток користувачів, то це найцінніший подарунок, адже вона може стати улюбленою для багатьох шанувальників паперових видань.
​Дарування книг — це доброчиннісь та надійне джерело поповнення книжкового фонду, показник престижу бібліотеки, її місця у суспільному житті. Уміння віддавати, дарувати свідчить про щедрість душі. Ті, хто безоплатно передають книги в фонд бібліотеки, - люди з високою громадянською позицією, які прекрасно розуміють, що ці книги знайдуть свого читача. Завдяки їх безкорисливості фонд постійно поповнюється різноманітною і потрібною літературою. Так книги знаходять новий будинок і нових читачів.
​Сьогодні ми говоримо велике спасибі за подаровані книги Михайлу Васильовичу Тегзі – постійному користувачу нашої бібліотеки та справжньому поціновувачу українського слова. Щиро вдячні за подаровані книги, які обов’язково знайдуть свого читача і стануть важливою частинкою фонду нашої бібліотеки.



Про роботу методичних комісій закладу

 

Результати методичної роботи за 2023/2024 н.р. було презентовано головами методичних комісій на підсумковому спільному засіданні 03.06.2024 р. Звіти про роботу було оприлюднено та проголошено, підведено підсумки, відзначено педагогів, які брали активну участь у методичних заходах та мають вагомі здобутки. Було визначено основні напрямки методичної роботи у наступному навчальному році, також проведено аналіз недоліків та визначено шляхи покращення окремих напрямків роботи.







Ярмарок вакансій

Тиждень професійно-технічної освіти підійшов до завершення. Сьогодні, 24.04.2024 р., відбувся Ярмарок вакансій, де наш заклад представив продукцію, вироблену здобувачами освіти під керівництвом майстрів на уроках виробничого навчання та на заняттях гуртків технічної творчості. Було продемонстровано майстер-класи з аргонодугового зварювання та роботу на симуляторі ELECTUDE. Дякуємо всім учасникам та відвідувачам за активну участь та інтерес до нашої діяльності!

Триває Тиждень професійно-технічної освіти у ДНЗ «Ужгородський центр ПТО»

 

Щодня відбуваються цікаві та змістовні події, проводяться різноманітні заходи. Викладач спецдисциплін Володимир Подгорецький продемонстрував інноваційний майстер - клас «Робота на стимуляторі» з використанням навчальної платформи ELECTUDE, що надало можливість усім присутнім ще раз переконатися у важливості запровадження в освітній процес сучасних інтерактивних методів та технологій.
В рамках роботи творчої майстерні електротехнічного напряму майстер виробничого навчання Артур Свид провів майстер - клас «Монтаж та підключення електроустановчих виробів». Акцентом цього заходу було донесення до учасників розуміння: якщо монтаж виконаний з дотриманням рекомендацій фахівців, вдумливо і без поспіху, обладнання послужить довго і надійно.
        Майстри Михайло Козак та Віталій Шуба провели для здобувачів освіти тематичну вікторину «Електрична енергія», яка викликала неабияке зацікавлення учасників, хоча питання були непростими та вимагали не лише пригадати вивчений на заняттях матеріал, а й використовувати свій життєвий досвід та виявляти кмітливість.
        Викладачка економічних дисциплін Кристина Потапова провела тренінг «Формування підприємницьких якостей», мета якого - сформувати поняття про якості, необхідні сучасному підприємцю; виявлення і розвиток таких якостей; сприяння саморозкриттю та самовдосконаленню особистості у підприємницькій діяльності. Мету тренінгу було успішно досягнуто.
        Майстер виробничого навчання Сергій Галишич показав роботу творчої майстерні напряму зварювання, продемонструвавши майстер-клас «Зварювання в ремонті колісних транспортних засобів». Цей захід зацікавив як здобувачів освіти з професії електрозварник ручного зварювання, так і майбутніх слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів.
        Викладач спецтехнології зварювання Микола Чижмар провів відкритий урок на тему «Технологічний вибір параметрів режиму при зварюванні металів та сплавів ручним дуговим зварюванням плавким покритим електродом». Урок отримав схвальні відгуки присутніх педагогічних працівників. Тема була вибрана вдало, що сприяло розкриттю можливостей викладача, мету уроку досягнуто.

        Викладачка спеціальних дисциплін, голова методичної комісії педагогічних працівників професій металообробки, педагог з великим досвідом Людмила Краус провела дуже цікаву тематичну вікторину «Метали в моєму житті та професії», де учасники дізнались цікаві та маловідомі факти про метали, згадали вивчене на уроках матеріалознавства, виробничого навчання та досвід, набутий у побуті та при проходженні виробничої практики на підприємствах.
Усі проведені заходи були ретельно підготовлені та продумані педагогічними працівниками, тематика була актуальною, завжди простежувався зв’язок з освітнім процесом та життєвим досвідом здобувачів освіти, акценти робились на розвиток в них критичного мислення та творчого розвитку.











Цікава та актуальна зустріч директорів

  Ужгородська філія Закарпатського обласного центру зайнятості   "Працевлаштування випускників центрів професійно технічної освіти, про...