Книжково-ілюстративна виставка «Пам’яті героїв Майдану»

 

Вони співали «Ще не вмерла…» і вмирали…

Земля тремтіла, під ногами ж – твердь…

Їм янголи обличчя прикривали…

А ті під вибухи гранат ішли на смерть…

 

         Зима 2014 року… Зима, що нас змінила. Ці кадри назавжди у нашій пам’яті. 20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Чому 20 лютого? Бо саме у цей день силові структури вперше відкрито стали застосовувати справжню зброю проти учасників революції. Серед них були – прості люди: науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, лікарі, театрали і громадські активісти. Кров цих людей стала вироком для злочинної диктатури. Так у наше життя ввійшла «Небесна Сотня».

  Долучаючись до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, працівники бібліотеки Державного навчального закладу «Ужгородський центр професійно-технічної освіти» представили для своїх користувачів книжково-ілюстративну виставку «Пам’яті героїв Майдану». В експозиції представлені документи з фонду бібліотеки, книги і публікації в журналах та збірниках розкажуть про тих, хто не побоявся куль і кийків, поклав своє життя за рідну Україну, показав всьому світові, що українці ніколи не стануть на коліна. Також учні вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання.

  Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»

  Тож, будьмо гідними пам’яті наших Героїв!

    

    З вихованцями гуртків військово-патріотичного напряму проведено виховну годину «Їх прийняло небо», де діти разом з педагогами переглядали  номіновану на Оскар документальну стрічку "Зима у вогні".  Фільм викликав у дітей непідробні емоції співчуття та гордості за своїх співвітчизників -  протестувальників, котрі під час Революції Гідності загинули на столичному Майдані Незалежності в ході сутичок із силовими структурами.

20 лютого в День Героїв Небесної Сотні педагоги центру вшанували пам’ять учасників подій на Майдані хвилиною мовчання та поклали квіти біля меморіальної виставки, яка була відкрита в центрі ще у 2017 році.

Також для загального ознайомлення як вихованців, так і батьків оформлено інформаційний стенд  до дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та розміщено бібліотечну поличку «Герої не вмирають…Просто йдуть».

Так, герої не вмирають! Вони житимуть у пам’яті й справах наступних поколінь.






Немає коментарів:

Дописати коментар

День читання книги

  Читати - це найдешевше  та найкорисніше  задоволення на землі Григір Тютюнник  6 вересня щороку відзначають День читання книги. Сьогодні у...