Розгорнута книжкова виставка «Карпатська Україна – героїчна сторінка історії нашої держави»

 



… Високо тримаймо національний

прапор, – воскресне Україна!

Августин Волошин

 

15 березня відзначається 85 річниця від дня проголошення Карпатської України, а 17 березня – 150 років від дня народження Августина Волошина – Президента Карпатської України.

         Актуальність цієї теми очевидна, оскільки не так давно, на крихітній частині розділеної тоді між різними державними утвореннями української землі, здійснилася заповітна мрія українців – створення своєї держави. Незважаючи на короткочасне існування Карпатської України, ця подія мала велике історичне значення не лише у житті закарпатських українців, а й усього українського народу.

         «Карпатська Україна – героїчна сторінка історії нашої держави» - під такою назвою в читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО оформлено розгорнуту книжкову виставку, яка присвячена Карпатській Україні та її Президенту Августину Волошину. Матеріали, представлені на виставці, знайомлять читачів із подіями того буремного часу, із життєвим і творчим шляхом о. Августина Волошина, а також матеріали про участь карпатських січовиків в обороні незалежної Карпатської України. Користувачі бібліотеки мають можливість ознайомитись із спогадами очевидців тогочасних подій.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Мистецька мандрівка біля книжково-етнографічної виставки "А над світом українська вишивка цвіте..."

  А українська вишиванка — диво, У ній народу код, його душі. І кожному в ній зручно і красиво, Вдягнути ж вишиванку поспіши. І гордо йди у ...